Hidegérzékenység

Hidegérzékenység

Habár jelenleg Tél Tábornok nagyon kegyes velünk,- stílszerűen szólva, nem mutatta ki a foga fehérjét- de néhány téli hét még előttünk áll.

Így, ha fogaink hidegre érzékenyek, jól jöhet néhány hasznos tanács.

A hidegérzékenység leggyakoribb okozója, az úgynevezett fognyaki kopás, amely helytelen fogmosási technika miatt is kialakulhat, de sokszor előfordul például túl sok savas élelmiszer fogyasztása miatt meggyengült zománc, egy meglazult fogtömés vagy gyulladt fogíny esetén is. Aki érezte már, annak nem kell elmesélni, hogy mennyire kellemetlen érzés is ez.  

Érdemes tudni, a hidegérzékenységről, hogy nem csak hideg időben okozhat fájdalmas pillanatokat a belélegzett fagyos levegő, hanem nyáron,  jeges italok fogyasztása, vagy fagylaltozás közben is jelentkezhet. 

Hidegérzékenység esetén is fontos a megelőzés! Figyeljünk oda táplálkozásunkra. Savas élelmiszerek (pl.: citrusfélék) fogyasztása után gondoskodjunk szánk pH-értékének helyreállításáról.  Ennek legjobb módja, néhány kocka jó minőségű sajt elfogyasztása. Egyszerűbb megoldás lehet, bár kevésbé ajánlott, egy rövid rágózás (szigorúan cukormentes rágóval), de ezt rögzített fogszabályzó hordása esetén, vagy állkapocs ízületi problémával rendelkező pácienseinknek egyáltalán nem javasoljuk. 

Érdemes kipróbálni a kimondottan érzékeny fogakra kifejlesztett fogkrémeket, melyek kezdődő panaszok esetén jó hatásfokkal működnek. Ha használatuk ellenére is rendszeresen jelentkezik a fájdalom, érdemes felkeresni fogorvosunkat, hogy segítségével hatásos megoldást találhassunk panaszunkra, vagy akár egy komolyabb fogászati probléma kialakulását is megelőzhessük. 

Amennyiben az Ön fogai is hidegre érzékenyek, figyelmébe ajánljuk rendelőnk szolgáltatását, a lézerrel végzett fognyaki érzékenység csökkentést.

https://www.zendent.hu/hu/szolgaltatasaink/lezeres-kezelesek