Lézeres kezelések

Lézeres kezelések

LÉZER - A modern fogászat sokoldalú, hatékony eszköze


Rendelőnkben megtalálható a világ vezető fogászati lézergyártó cégének egyik legfontosabb készüléke is:

Biolase Epic dióda lézer

Számunkra már elképzelhetetlen lenne az élet nélküle.Alkalmazási területek:

Biostimuláció:

Állkapocs ízületi kattogás, szájzár, krónikus tompa fejfájás, nyak és vállfájdalom, fülzúgás mindezt okozhatja az állkapocs izület elváltozása. A fenti tünetek esetén érdemes kikérnie fogorvosunk tanácsát a lézeres biostimuláció lehetséges alkalmazásáról.

Fogínygyulladás, parodontitis:

Duzzadt a fogínye és fogmosás közben, almába harapáskor vérzést tapasztal? Esetleg néha spontán, külső behatástól mentesen is „véres ízt” érez a szájában? Alapos fogmosást követően is kellemetlennek érzi a leheletét? Mielőbb egyeztessen kolléganőnkkel időpontot fogászati kontrollra, hogy megelőzhessük egy súlyos fogágybetegség kialakulását, mely kezelés nélkül, hosszú távon a fogak elvesztéséhez vezethet.

Gyökérkezelés:

Ha a fogban lévő ideg gyulladásba kerül, vagy már elhal, a gyökércsatornában elszaporodnak a baktériumok. A gyökérkezelés során ezeket a baktériumokat el kell pusztítani, hogy ne alakuljon ki a későbbiekben ismételten gyulladás. A gyökércsatorna fertőtlenítésének tökéletes eszköze a lézersugár, amely nem csupán a gyökércsatornában, de a fogban és fogat körülvevő csontban, szövetekben is kifejti jótékony hatását.

Fognyaki érzékenység csökkentése, megszüntetése:

Érzékenyek a fogai fagylalt fogyasztása közben? Esetleg éles fájdalmat érez fogaiban egy pohár hideg üdítő ivásakor? A lézersugár segítségével, 2-3 kezelés alatt, fájdalommentesen lezárjuk a fogak hideg-meleg érzékenységét okozó úgynevezett dentin tubulusokat. Ezt követően nem zavarja meg kellemetlen hidegérzékenység a fagylaltozós nyári délutánt. Fogorvosaink, dentálhigiénikusaink örömmel adnak felvilágosítást a kezelésről.

Afta kezelés:

Afta: Kicsi, de annál fájdalmasabb fehér színű hólyagocska a szájnyálkahártyán, amit viccesen úgy szoktak leírni, hogy ecsetelő használatával egy hét alatt múlik el, anélkül pedig hét nap múlva.
Ez már a múlt!  A dióda lézer segítségével a kezdődő afta, akár egyetlen, néhány percig tartó kezeléssel megszüntethető.

Fogfehérítés:

Ragyogó fehér fogak hihetetlenül rövid idő alatt. A lézersugár segítségével a maradó fogak mélyebb rétegei is fehéríthetők. Akár gyermekkori gyógyszerszedés következményeként kialakult foltok is eltüntethetők.

Szájüregi lágyrész műtétek:

A beavatkozások (pl.: frenulektomia, jóindulatú szövetszaporulatok eltávolítása) túlnyomó többsége egyszerű felületi érzéstelenítő használatával néhány perc alatt elvégezhető, vérzés és fájdalommentesen, nagyszerű gyógyulási eredményekkel.Biolase Waterlase iPlus

A  technológia gyors fejlődésének hála, a néhány évtizede még csak a hollywoodi sci-fi-kben látott lézert, mára már fogászatban is fantasztikus eredményekkel alkalmazzák.

Az iPlus segítségével ma már olyan kezelések is lehetségesek, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Több beavatkozás akár érzéstelenítő adása nélkül is fájdalommentesen elvégezhető.

A BioLase legszélesebb körben használható készüléke segítségével többek közt, alábbi kezelések végezhetők el: 


Fogínygyulladás, parodontitis:

Duzzadt a fogínye és fogmosás közben, almába harapáskor vérzést tapasztal? Esetleg néha spontán, külső behatástól mentesen is „véres ízt” érez a szájában? Alapos fogmosást követően is kellemetlennek érzi a leheletét? Mielőbb egyeztessen kolléganőnkkel időpontot fogászati kontrollra, hogy megelőzhessük egy súlyos fogágybetegség kialakulását, mely kezelés nélkül, hosszú távon a fogak elvesztéséhez vezethet.  A BioLase Waterlase iPlus segítségével előrehaladott stádiumban lévő fogágybetegség is sikeresen kezelhető.


Gyökérkezelés: 

Ha a fogban lévő ideg gyulladásba kerül, vagy már elhal, a gyökércsatornában elszaporodnak a baktériumok. A gyökérkezelés során ezeket a baktériumokat el kell pusztítani, hogy ne alakuljon ki a későbbiekben ismételten gyulladás. A gyökércsatorna fertőtlenítésének tökéletes eszköze a lézersugár, amely nem csupán a gyökércsatornában, de a fogban és fogat körülvevő csontban, szövetekben is kifejti jótékony hatását.


Fájdalommentes fogtömés érzéstelenítő nélkül :

A tömések készítésénél a lézert az üreg kialakításához használjuk. Ezt régen, kizárólag fúró használatával lehetett elvégezni és szinte minden esetben szükség volt helyi érzéstelenítő adására. A lézerrel végzett üregalakításnál, az esetek 90%-ában elhagyható az érzéstelenítő adása és a beavatkozás során csak enyhe bizsergő érzésről számolnak be a páciensek. A kezelést követően nincs órákig tartó zsibbadás, a rendelőből kilépve rögtön lehet étkezni, nem kell várni az érzéstelenítő hatásának elmúlására. Vannak olyan páciensek, akik rettegnek a tű látványától, vagy allergiásak a fogászatban használt érzéstelenítők összetevőire, hatóanyagaira, esetleg hidegrázást kapnak a fúró hangjától.  A lézer alkalmazása számukra is lehetővé teszi a kényelmesebb, stressz- és fájdalommentes kezelést.


Szájüregben végzett műtéti beavatkozások:

    • lágyrész műtétek
    • állcsontot érintő beavatkozások

    Mindkét esetben elmondható, hogy a lézerrel végzett szájüregi műtétek során, sokkal kevesebb a vérzés, ezen kívül lényegesen szebb és gyorsabb a sebgyógyulás, mint a hagyományos módon végzett beavatkozásokat követően.