Lézeres kezelések

Lézeres kezelések

LÉZER - A modern fogászat sokoldalú, hatékony eszköze


Rendelőnkben megtalálható a világ vezető fogászati lézergyártó cégének egyik legfontosabb készüléke is:

Biolase Epic dióda lézer

Számunkra már elképzelhetetlen lenne az élet nélküle.Alkalmazási területek:

Biostimuláció:

Állkapocs ízületi kattogás, szájzár, krónikus tompa fejfájás, nyak és vállfájdalom, fülzúgás mindezt okozhatja az állkapocs izület elváltozása. A fenti tünetek esetén érdemes kikérnie fogorvosunk tanácsát a lézeres biostimuláció lehetséges alkalmazásáról.

Fogínygyulladás, parodontitis:

Duzzadt a fogínye és fogmosás közben, almába harapáskor vérzést tapasztal? Esetleg néha spontán, külső behatástól mentesen is „véres ízt” érez a szájában? Alapos fogmosást követően is kellemetlennek érzi a leheletét? Mielőbb egyeztessen kolléganőnkkel időpontot fogászati kontrollra, hogy megelőzhessük egy súlyos fogágybetegség kialakulását, mely kezelés nélkül, hosszú távon a fogak elvesztéséhez vezethet.

Gyökérkezelés:

Ha a fogban lévő ideg gyulladásba kerül, vagy már elhal, a gyökércsatornában elszaporodnak a baktériumok. A gyökérkezelés során ezeket a baktériumokat el kell pusztítani, hogy ne alakuljon ki a későbbiekben ismételten gyulladás. A gyökércsatorna fertőtlenítésének tökéletes eszköze a lézersugár, amely nem csupán a gyökércsatornában, de a fogban és fogat körülvevő csontban, szövetekben is kifejti jótékony hatását.

Fognyaki érzékenység csökkentése, megszüntetése:

Érzékenyek a fogai fagylalt fogyasztása közben? Esetleg éles fájdalmat érez fogaiban egy pohár hideg üdítő ivásakor? A lézersugár segítségével, 2-3 kezelés alatt, fájdalommentesen lezárjuk a fogak hideg-meleg érzékenységét okozó úgynevezett dentin tubulusokat. Ezt követően nem zavarja meg kellemetlen hidegérzékenység a fagylaltozós nyári délutánt. Fogorvosaink, dentálhigiénikusaink örömmel adnak felvilágosítást a kezelésről.

Afta kezelés:

Afta: Kicsi, de annál fájdalmasabb fehér színű hólyagocska a szájnyálkahártyán, amit viccesen úgy szoktak leírni, hogy ecsetelő használatával egy hét alatt múlik el, anélkül pedig hét nap múlva.
Ez már a múlt!  A dióda lézer segítségével a kezdődő afta, akár egyetlen, néhány percig tartó kezeléssel megszüntethető.

Fogfehérítés:

Ragyogó fehér fogak hihetetlenül rövid idő alatt. A lézersugár segítségével a maradó fogak mélyebb rétegei is fehéríthetők. Akár gyermekkori gyógyszerszedés következményeként kialakult foltok is eltüntethetők.

Szájüregi lágyrész műtétek:

A beavatkozások (pl.: frenulektomia, jóindulatú szövetszaporulatok eltávolítása) túlnyomó többsége egyszerű felületi érzéstelenítő használatával néhány perc alatt elvégezhető, vérzés és fájdalommentesen, nagyszerű gyógyulási eredményekkel.