Fogszabályozás - Sínes rendszer

Fogszabályozás - Sínes rendszer

Ma már sokféle láthatatlan sínes fogszabályozó technika elérhető. Ezeket, -mivel nagy páciens co-operációt igényelnek- felnőttek részére fejlesztették ki és inkább kisebb fogazati eltérések k

LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYOZÓ SÍNEK


Valamennyi egyazon elven működik: a páciens fogairól készült lenyomat alapján a speciális fogszabályozó fogtechnikai laborban, CAD-CAM eljárással, individuális, esztétikus, átlátszó sínek készülnek, melyek a környezet számára szinte észrevehetetlenül hordhatók. Ezeket,  a páciens, a kezelőorvosa által előre meghatározott időközönként, saját magának cseréli és megfelelő hordás mellett, a fogazati eltérés mértékétől függően, hosszabb-rövidebb idő alatt elérhető a számítógép által megtervezett végeredmény, a szép, szabályos mosoly.
Természetesen a sínes fogszabályzóval végzett kezelés alatt is meg kell jelenni a fogszabályozást végző fogorvosnál a megbeszélt kontrollokon. Erre azért van szükség, hogy az orvos nyomon tudja követni a fogszabályozás menetét és időben be tudjon avatkozni, ha szükségesnek ítéli.

Mint minden fogszabályozó kezelést, ezt is egy ún. retenciós szakasz követi, amely az elért eredmény megtartását szolgálja.