Digitális röntgenfelvétel

Digitális röntgenfelvétel

Amikor rendelőnkbe új páciens érkezik, a szakszerű diagnózis és kezelési terv felállításához, illetve az árajánlat elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy orvosaink láthassák a fogakat körülvevő szövetek állapotát is. Rendelőnkben az alábbi típusú röngtenfelvételek elkészítésére van mód:

A panoráma röntgenfelvétel segítségével egyszerűen és gyorsan tájékozódhatunk a fogak, a fogágy, az állkapocs és az állkapocs izület állapotáról.
Könnyen felfedezhetőek az esetleges gyulladások, a retineált, impaktált fogak, a számfeletti fogak, vagy a fogcsíra hiányok.

A tomográf rendszer  tiszta, kiváló minőségű rétegfelvételeket készít az alsó vagy felső állcsont egy előre megjelölt pontjáról. Segítségével az implantátumok még nagyobb pontossággal ültethetők be.

A teleröntgen felvétel a koponyáról készülő, oldalirányú röntgenfelvétel, melyen látható a páciens profilja, és az állcsontok egymáshoz viszonyított helyzete. Segítségével a fogszabályozó szakorvos megállapítja, hogy a páciensnek milyen fogszabályozó kezelésre van szüksége.