Tudsz hagyományos fogkefével  hatékonyan fogat mosni?

Tudsz hagyományos fogkefével hatékonyan fogat mosni?

Kiderül ha elolvasod cikkünket!Bár lerágott csont, sosem lehet eléggé hangsúlyozni a fogaink tisztításának fontosságát!

A fogmosás során távolítjuk el a lepedéket. A felhalmozódott lepedékben lévő baktériumok és anyagcseretermékeik a felelősek a fogszuvasodás, és a fogágybetegségek kialakulásáért.

-Tartsuk a fogkefét 45 fokos  szögben az íny felé. Végezzünk kis körkörös mozdulatokat a félig az ínyre, félig a fogra helyezett sörtével kb. 15-20 alkalommal.

-Mozgassuk a fogkefét körkörösen előre hátra, és ismételjük meg minden fognál.

- Mossuk meg a fogak belső és külső felületét ugyanazzal a körkörös technikával.

-Mossuk meg a rágófelszínt, illetve ellenőrizzük hogy elérjük-e az utolsó rágófogakat is .

Használjuk a fogkefét mind a négy oldalon. Ügyeljünk arra, hogy a nyelvről is eltávolítsuk a lepedéket, így megakadályozzuk a rossz lehellet kialakulását. A fogközök tisztításához is léteznek speciális fogkefék illetve fogselymek, ezek használatával egy későbbi cikkben foglalkozunk részletesen.

A fogmosás ajánlott ideje 3-5 perc. Ennek mérésére sok ötletes eszköz létezik már, a homokórán át a telefonos alkalmazásokig, hogy ne unjuk meg  hamar, hanem hasznosan töltsük ki a szükséges időt, sikeresen eltávolítva a szennyeződéseket.

Természetesen a fogkefék skálája nagyon széles, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt attól függően ,hogy fogszabályzója, implantátuma, koronái, vagy csak egyszerűen egészséges fogsora van. Erről korábban már  olvashattatok ajánlót is.

Sikeres fogkefeválasztást és fogmosást kívánunk! :)