Tavaszi nagytakarítás-a szánkban ? Igen!

Tavaszi nagytakarítás-a szánkban ? Igen!

Lassan de biztosan megérkezik a tavasz, sok ember számára ez az az idő, hogy teljesen megtisztítsuk otthonainkat, rendet rakjunk a szekrényeinkben.De mi a helyzet a fogainkkal?

A tavasz ideális a fogászati prevencióhoz és az otthoni fogászati ​​szokások megvizsgálásához, hogy rutint alakítsunk ki a helyes szájápolásoz illetve a szájápolási eszközök gondozásához az egészséges fogak és ínyek fenntartása érdekében. Vannak dolgok, amelyeket otthon végezhet,és van amit  a mi segítségünkkel, hogy egészséges, lenyűgöző mosollyal újulhasson meg.Vajon mik a szükséges kezelések a tavaszi megújuláshoz a fog és szájápolás területén?

Cserélje ki a fogkefét! Ne hagyja, hogy a fogkefe elhasználódjon! Minimum háromhavonta kell cserélni (vagy hamarabb, ha a sörte nyilvánvalóan piszkos, kopott vagy betegség után volt). Ez a szabály a kézi és az elektromos fogkefére egyaránt vonatkozik. 

 Váltson fogkefe típust!Ideje lehet az elektromos modellre áttérni. Az elektromos fogkefék nagyobb tisztítóképességgel bírnak, mint a hagyományos fogkefék, hatékonyabban és kevesebb erőfeszítéssel távolítják el a fogakról a lepedéket.Az elektromos fogkefék különösen hasznosak azok számára, akik keze ügytlenebb, (pl. Artritiszben szenvednek). Ezek a kefék praktikus funkciókat is tartalmaznak, például beépített időzítőket,az alaposfogmosás  érdekében. 

Váltson fogselymet, ha már használ ,ha pedig nem használta még , próbálja ki!! Unalmasnak tűnik a fogselyem? Válasszon ízesített fogselymet: A viaszos fogselyem a leggyakoribb fajta, és számosféle ízben létezik (még  olyan szokatlan ízben is, mint például a szalonna!).A fogselyem jó megoldás, ha nehéz vagy fájdalmas a száj széles nyitása ahhoz, hogy a hagyományos fogköztisztítási  módszereket használni lehessen. Az ilyen apró változások könnyebbé teszik az újabb, jobb szokások betartását. 

Ne feledkezzen el el fogászati ​​készülékeiről és ápolásukról! Ha fogvédőt, fogsort, rögzítőket, vagy eltávolítható fogszabályozó ​​készüléket visel, ügyeljen rá, hogy rendszeresen tisztítsa!Tisztító oldatban való áztatás is jó. Fontos tisztítani a tárolódobozt, a tárolótáskákat, ezek a baktériumok számára remek  hellyé  válhatnak. 

Professzionális tisztítás: megelőző fogászati ​​szolgáltatások, például a professzionális fogkőeltávolítás.A rendszeres profi tisztításnak számos előnye van:  A száj egészségének fenntartása megvédi a fogakat azáltal, hogy korán felismeri a lehetséges problémákat. 

Pénzt takarít meg. A rendszeres vizsgálatok olcsóbbak, mint a később elvégzett kezelés a már bekövetkezett problémák esetén.

Fehérebb fogak, fényesebb mosoly.A  polírozás  eltávolítja a fogakon lévő foltokat, feltárva azok természetes fényét.

Amennyiben ön is szeretne hozzájáulni egészsége megtartásához és a tavaszi megújuláshoz, kérjen időpontot, kontrollvizsgálatra illetve fogkőőeltávolításra!