Süss fel nap! Mi köze a D-vitaminnak a fogaimhoz?

Süss fel nap! Mi köze a D-vitaminnak a fogaimhoz?

Úgy gondolják, hogy a D-vitamin hiánya növeli a fogszuvasodás és az ínybetegség kockázatát a szájban?Igen,így igaz.Majdnem minden beteg,aki fogászati ​​betegségekkel küzd, D-vitaminhiánya van

A probléma az, hogy az emberek nem tudják,mennyire fontos a D-vitamin a fogápoláshoz. A D-vitamin alapvető fontosságú az egész szervezet számára.A D-vitamin és a kalcium felszívódása kéz a kézben járnak a szervezetben. Fontosak az egészséges csontok számára, és megakadályozzák a csontritkulást és a rákot. 

D-vitamin és a fogágybetegség

a D-vitamin Tanács közelmúltban történt becslése szerint globálisan több, mint 50% -a veszélyeztetett a D-vitamin hiányát illetően minden korosztályban, és ez a világ egyik legnagyobb egészségügyi problémája.

 A genetikai tényezőkön kívül a D-vitamin szintjének körülbelül 80% -át, elsősorban a napfény hatása és a táplálékbevitel kb.15% -a befolyásolja. A D-vitamin státusza a szélesség, a szezon, a bőr pigmentáció, a munkahely (kültéri vagy beltéri), ​​az életkor (idősek főleg beltéri) és táplálkozási szokások szerint változik.

A fogorvosok munkája a csontsűrűség és a parodontális egészségi állapot meghatározásának erős kapcsolatával lehetővé teszi a betegek számára, hogy jobban megfeleljenek a fogászati terápiának és a fogorvosok aktív résztvevőként javíthassák a betegek egészségét.

Napozzunk okosan, étkezzünk egészségesen és járjunk fogászati kontrollra ! :)