Mit kérdezett volna Piroska a farkastól, ha az fogszabályozót hordott volna?

Mit kérdezett volna Piroska a farkastól, ha az fogszabályozót hordott volna?

Ha a farkas kivehető fogszabályozó készüléket viselt, Piroskának valószínüleg több kérdése volt.Most ezekre próbálunk válaszolni.

Vajon milyen kivehető készülékek  léteznek ? Ja, hogy több is van ? Akkor bonyolódik a helyzet,  nem lehet csak úgy odamenni a Doktor Úrhoz ,hogy :  Kérek egy kivehető fogszabályozót. :D

Először is tudni kell, hogy a kivehető készülékek főként gyermekkorban alkalmazhatóak,mivel a szervezet még fejlődésben van,így  a fogak mozgatása, illetve az állcsont növekedésének befolyásolása  könnyebben megvalósítható. Érdemes már 6-8 éves kor körül elmenni egy konzultációra, ahogy lássa a szakorvos, milyen kezelésre van/ lesz szükség.

Nem csak éjszakai viselésre valók (kb. 12-14 órás viselési időt ír elő a a szakorvos , megfelelő hatás elérése érdekében) de célszerű a készülékek éjszakai alkalmazása.Bizonyos esetekben felnőttek is használhatják, főleg fogszabályozás utáni helymegtartó kezelés céljából.

Hogy milyen fajta lesz a nyerő,  azt az előzetes vizsgálat, röntgen  és  lenyomatok alapján állapítják meg. Mivel az a cél, hogy a gyermek minél többet  és szívesen hordja a készüléket, készíthetőek már vidám, színátmenetes, csillámos, matricás változatok is.Léteznek sínes  (láthatatlan) megoldások,és alkalmazható  a Berndsen szerint kialakított FaceFormer terápia ok-orientált kezelési koncepció. A terápia magában foglalja az izmok feszítésére és pihentetésére szolgáló gyakorlatokat, valamint a funkcionális beállítást és korrekciót, valamint az agyi idegek aktiválódását Használható a többi között, az itt felsorolt esetekben: Hüvelykujj szopás

                                                                                                                         Fogcsikorgatás

                                                                                                                         Szájlégzés

                                                                                                                         Horkolás

                                                                                                                         Migrén

                                                                                                                        Asztma

                                                  

Szintén kivehető, - bár nem fogszabályzásra, de védelemre szolgál -a sport fogvédő, melyet akkor javaslunk, ha futballozol, kézilabdázol, vagy valamilyen küzdősportot űzöl. Ez szerencsére rögzített fogszabályozó készülék viselésekor is alkalmazható.

Amennyiben a cikk olvasása után további kérdések merülnek fel benned, ne habozz, hívj bennünket konzultációs időpontért, hogy a neked legmegfelelőbb fogszabályozót megtalálhassuk!