Melyiket válasszam? Vol.01

Melyiket válasszam? Vol.01

Swissdent Profi Colours fogkefe

Sokféle fogkefével találkoztunk már, de emellett a forma mellett nem mehetünk el csak úgy! Már a csomagolása is hirdeti, hogy itt, most valami különlegessel állunk szemben, hiszen ott díszeleg a Red Dot Award logója, ami garancia a remek tervezésre.

Szinte gyermekfogkefe méretű fej, oldalról nézve homorú formára rendezet sörtékkel. Ez elsőre furcsának hat, de a leírás alapján még a legnehezebben hozzáférhető fogakat is képes elérni.

Akkor hát lássuk! Szinte izgulva csomagolom ki a számomra rendelt kis vöröst. Már az első, bátortalan próbálkozáskor felragyog a szemem a meglepetéstől. Itt kérem nincs átverés! Csakugyan eléri a nehezen hozzáférhető helyeket is! És ez esetemben a bölcsességfog, ami tényleg hátul van!

Kézi fogkeféknél ritka, de ezzel, egy jó elektromos fogkefe szintű tisztaság érzés érhető el. Igaz, hogy a medium-soft sörtéket a soft fogkefék után szokni kell, de már az első fogmosás végére sikerült megbarátkoznunk és azóta is tart a barátság! Annyit jegyeznék itt meg, hogy akinek nem tökéletes a fogmosási technikája, értem ez alatt azt, hogy nagyon rányomja a fogkefét a fogra, túlságosan dörzsöli akár az fogínyt is, annak a soft fogkeféket javaslom, vagy még inkább azt, hogy sajátítsák el a helyes fogmosási módszert! És ne feledkezzünk meg a fogközek tisztításának fontosságáról sem!

Dentálhigiénikus kolléganőink ebben is tudnak segíteni!