Környezettudatos szájápolás. Trendi,vagy elkerülhetetlen?

Környezettudatos szájápolás. Trendi,vagy elkerülhetetlen?

Amikor elkezdtük a fogászati témában körbejárni a környezettudatosságot,hamar rájöttünk, hogy ez nem áll meg abból,hogy a veszélyes hulladékot másképp kezeljük.

Körbejárjuk a témát.

Aki környezettudatosnak gondolja magát és ezt kiterjeszti a szájápolásra is , elsőként mindenképpen olyan fogkefét választ, ami biológiailag lebomló anyagból készül, illetve fogkrémet ami natur, parabén, színezék (és mindenmentes, ja nem, mert akkor az már nem is fogkrém ugye? Sokszor ezt a szót nem helyesen használják, de erre most nem térünk ki. )

Fogkefék:

-Fogkefefej cserélhető,  nyél marad (például sterilizált disznósörtével.Igazából ez hasznos ötlet de mi van ha  a                                                                         cserélhető fej nem is bomlik le ?)

-Bambusz nyél, BPA mentes Vegan Cruelty Free sörtével, ami lehet  öko lábnyommal rendelkező, gyapjúval egyenértékű,                                          (ez egész jól hangzik)

-Természetes fagyökérből kialakított (vajon rágcsálni kell vagy dörzsölni?)

-Fenntartható erdőgazdálkodásból származó fogkefe,szintén biológiailag lebomló sörtékkel. (ezeken (is)van                                                                            igazolás, hogy természetes anyagból készülnek)

Márkákat és  neveket direkt nem írtunk,  hiszen  a ebbe a picurka tájékoztatóba nem fér bele a termékek tesztelése és vizsgálata .Valamint vannak hitetlenkedők ,akik azt mondják a ma kialakult technológia és higiéninai szabályok nem véletlenül jöttek létre. Célunk csupán a tájékoztatás!

Fogkrémek:

Bio fogkrém-természetes anyagokból, növényi kivonatokkal.

Vegyszer, fluoridmentes vegán fogkrémek.

Ezek tubusán és dobozán  szintén tanúsítványok jelzik , a származást és a minőséget.

Illetve ,aki nagyon csomagolásmentes dolgot szeretne, annak léteznek fogporok és fogtabletták.


A mai fejlődő, rohanó világban, ahol minden nap halljuk, hogy meg kell védeni a környezetünket, léteznek már alternatívák, csak a szemléletünk, a szokásaink és a kényelmünk (na meg a pénztárcánk)  szabja meg, melyik módot válasszuk illetve alkalmazzuk.Mindenki maga dönt.


Legközelebbi cikkünkben egy-egy dolgot ezekből bemutatunk majd ! Tartsatok velünk!

Amennyiben helyes szájápolással kapcsolatos kérdésetek van, keressétek dentálhigiénikusainkat!