Élet a fogszabályozás után

Sokan nem tudják, de a fogszabályozás nem ér véget a készülék levételével.

Utókezelésre is szükség van , ami biztosítja a fogak helyben maradását. Megfelelő  utógondozás  hiányában a fogak visszamozoghatnak.

Mi az ami segít megtartani a hőn áhított  mosolyt? Egyrészt a rendszeres kontrollvizsgálat,másrészt szükség esetén használatos kivehető készülékek és a Retainer ami nem kivehető.

Lehetséges helyzetmegtartó utókezelések:

Fix Retainer: Az alsó és felső frontfogakra, nyelv felöli felszínre fogszínű tömőanyaggal rögzített vékony fémszál, esettől függő hosszúságú. Szükséges, mert 80-90%-os eséllyel a frontfogak később el fognak mozdulni, és nagyon fontos, hogy az elért eredményt minden szempontból egy életre szólóan megtartsuk. Kicsi,vékony, gyorsan megszokható eszközök, jól tisztíthatóak, láthatatlanok, nem kell őket cserélni és élethosszig szájban maradhatnak.

Retenciós lemez: Hagyományos kivehető fogszabályozó készülék

Mélyhúzott sín: Alsó és felső fogívre külön készülő, csak a fogakra kiterjedő, átlátszó, kivehető, helyfenntartó készülék.Teljesen átlátszó, mások számára nem látható.

A fogorvos a kezelési tervet követve a páciens számára legmegfelelőbbet fogja választani. Ezek használatáról és gondozásáról ( tisztántartás, tárolás) részletes útmutatót kap a páciens.

A fogszabályozó készülék levételét követően se feledkezzen meg a rendszeres kontrollvizsgálatokról!

Kérjen időpontot fogorvosához! :)

Teljes verzió