Dental fóbia - Félelem a fogorvostól

A fóbiák sokféle módon jelentkeznek,a különös félelmek személyenként változóak.A szorongás nagyobb mértéket is ölthet, és jelentkezhet pánik,amikor valaki a fogászati beavatkozásra gondol.

A fogászati ​​fóbia jelentkezésekor betegek a fogorvosi munkával kapcsolatos irracionális félelmet érzik. Ez néha arra készteti őket, hogy elhalasszák az egyébként fontos kezeléseket.

A szorongás több dologtól is kialakulhat:-rossz fogászati élmény gyermekkorban,-rossz gége reflex, légzési nehézségek,-injekciótól való félelem

A szorongás enyhítésére van pár jó ötletünk:-Részletesen tájékoztatjuk pácienseinket a kezelés megkezdése előtt.-Rendelőnkben lehetőség van zenehallgatásra, illetve  televízió is rendelkezésre áll, hogy a különféle csatornák adásai segítségével a páciens ellazulhasson és elvonja a figyelmet a kezdődő izgalomról.  -Ha kedve van, kipróbálhatja a "nyugi fogunkat". Amely egy speciális szivacsból készült,fog alakú "labdácska" és ha stresszesnek érzi magát, kezelés előtt, csak kezébe veszi és jól meggyúrja.- Bizonyos esetekben célszerű lehet gyógyszernek nem minősülő, gyógynövény tartalmú feszültségoldó használata is.- Kezelés közben is nyugodtan jelezheti ha problémája van és szünetet kíván tartaniAmennyiben úgy érzi, hogy feszült a fogászati kezelés gondolatától, jelezze kollégáinknak, akik mindentmegtesznek a kezeléseink stresszmentes lebonyolítása érdekében !
Teljes verzió